صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 7,948
افتراضي اطباق امي عمل محشى الباذنجان , طريقة اعداد المحاشي بالصور , مقادير حشو الباذنجان والفلفل والبطاطا




اطباق امي
 عمل محشى الباذنجان طريقة اعداد المحاشي بالصور مقادير حشو الباذنجان والفلفل والبطاطااطباق امي
 عمل محشى الباذنجان طريقة اعداد المحاشي بالصور مقادير حشو الباذنجان والفلفل والبطاطااطباق امي
 عمل محشى الباذنجان طريقة اعداد المحاشي بالصور مقادير حشو الباذنجان والفلفل والبطاطا



المحشى



الخضروات التى يمكن حشوها

(الباذنجان الاسود - الباذنجان الابيض - الفلفل - الكوسة - البطاطس - الطماطم - البصل)




ويفضل فى حشو الكوسة والبطاطس اللحم المفروم بدون أرز



انا النهاردة استخدمت الباذنجان الاسود والفلفل الاخضر الرومى



1 كيلو باذنجان و 3/4 كيلو فلفل رومى














بصلة كبيرة مفرومة

2 كوب عصير طماطم

زيت ذرة

بهارات (ملح - فلفل اسود - كمون - شطة حمراء - قرفة)

1/2 كوب كزبرة وشبت مغسولين ومفرومين ومعاهم قليل من النعناع الاخضر المفروم












اول حاجة نحط الزيت فى حلة على النار واول ما يسخن نحط عليه البصل المفروم لغاية ما يبقى لونه ذهبى









نضيف عصير الطماطم وبعدين البهارات ونقلبها










ونغطيها ونسيبها لغاية ما تتسبك

يعنى تظهر المادة الدهنية على وجه الصلصة

كدة










وبعد ما تتسبك ناخذ من الصلصة حوالى 4 ملاعق كبيرة ونحطها فى حلة تانية ونسيبها لغاية ما نحتاجها









وبعد كدة نضيف الكزبرة والشبت ونقلبهم







ونجهز الأرز .. 2 كوب أرز ونحتفظ بالكوب اللى استخدمناه لأننا هانستخدمه فى معيار الماء ..








ونغسله مع الاحتفاظ ببعض الماء فيه وبعدين نضعه على الصلصة







ونقلبه ونغطيه ونسيبه على نار هادية حوالى 5 دقايق بس



وبعد كدة نحطه فى طبق علشان يبرد شوية


محشى باذنجان وفلفل - محشى باذنجان وفلفل بالصور





ونجهز الفلفل والباذنجان انا احب اجيبهم صغيرين .. ونجهز كمان المقوار وسكين صغير ..


ونجهز طبق عميق فيه ماء علشان لما نقور الباذنجان نحطه فيه علشان لونه ما يتغيرش للاسود





ونقور الباذنجان ونجهز الفلفل بأننا نشيل العنق والبذور اللى فيه ونغسلهم ونحطهم فى مصطفى علشان يصفوا الماء اللى فيهم







نلاحظ ان انا احتفظت برؤوس الباذنجان لأنى بعد ما احشى الباذنجان باغلقه بالرأس بتاعته علشان الرز ما بخرجش براها


واجهز الحلة اللى هاطبخه فيها وارص فى قاعها شرائح بطاطس او شرائح بصل علشان المحشى مش يلزق فيها







وبعدين احشى الباذنجان وارصه والفلفل من فوقه

كدة







وبعدين بجيب الصلصة اللى انا اخدتها من التسبيكة واجهز لها

2 كوب ماء بنفس مقدار كوب الارز

ملعقة كبيرة سمن او زبدة

باكو مرقة دجاج فورية







واضيفهم على بعض واسييهم على النار لغاية ما يغلوا (وما تنسى تظبطى الملح )








وبعد كدة اضيفهم على المحشى







واغطيه واسيبه على نار عالية لمدة عشر دقائق وبعدين اهدى النار على الآخر لمدة 45 دقيقة لينضج



وبعدين اقدمه مع سلطة خضراء







وهنا شكله من قريب .. بصراحة طعمه جنان







وبالهنا والشفا


اقرأ أيضا::


h'fhr hld ulg lpan hgfh`k[hk < 'vdrm hu]h] hglphad fhgw,v lrh]dv pa, ,hgtgtg ,hgf'h'h hgfh`k[hk 'vdrm hu]h] hglphad



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
محشى, الباذنجان, طريقة, اعداد, المحاشي, بالصور, مقادير, الباذنجان, والفلفل, والبطاطا

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


اطباق امي عمل محشى الباذنجان , طريقة اعداد المحاشي بالصور , مقادير حشو الباذنجان والفلفل والبطاطا

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 06:57 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO