LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
طريقة عمل ارز بالبشاميل من مطبخي بالصور , جربي الوصفة دي طريقة عمل ارز بالبشاميل من مطبخي بالصور , جربي الوصفة دي المقادير 3 x كوب بشامل 3 x كوب أرز عادى 2 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة) 1 x عدد بصلة مفرومة (صغيرة) 1 x معلقة كبيرة زيت ذرة (أو سمن) 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة) ½ x كيلو لحمة مفرومة (معصجة) ½ x كيلو بسلة الخطوات هنسخن الزيت او السمن ونضيف البسلة والبصلة المفرومة ونتبلها بالملح والفلفل ونسيبها علي نار هادية مع تقليبها من وقت للتاني لغاية ما تستوي. غسل الارز وفي حلة تانية نسخن الزيت او السمن ونشوح الارز فيه لمدة دقيقتين او تلاتة ونتبله بالملح والفلفل ونغمره بالماء او المرق ونسيبه علي نار عالية لغاية ما يتشرب ونهدي النار لغاية ما يكمل سوا بعد ما يستوي الارز وتستوي البسلة نقلبهم مع بعض كويس ونجيب بايركس ندهنه بمعلقة بشاميل ونوزع نصف كمية الارز والبسلة. نضع كمية اللحمة المعصجة فوق الارز وبعدين نضيف النصف التاني من كمية الارز والبسلة نساوي الوجه بالايد واو بالسباتولا ونضغط عليها شوية. نوزع البشاميل علي الوجه وندخلها الفرن تحت الشواية لان كل المقادير ناضجة لغاية ما البشاميل ياخد لون فقط. ملاحظات - اذا استخدمنا مرق في تسوية الارز بلاش نحط ملح لان المرق فيها ملح كفاية. - نراعي كمية الملح والفلفل لان كل مكون فيه ملح وفلفل اسود. اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب 'vdrm ulg hv. fhgfahldg lk l'fod fhgw,v < [vfd hg,wtm ]d hg,wtm fhgfahldg fhgw,v [vfd |
الكلمات الدليلية (Tags) |
مطبخي, الوصفة, بالبشاميل, بالصور, جربي, طريقة |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
| |