#1
| |||
| |||
طبق ولا الذ أكلة مصرية اسكندرانيه بحته -------------------------------------------------------------------------------- بسم الله الرحمن الرحيم مساء الخير على كل عرايس المنتدى دى أول مشاركة ليا بس يارب تعجبكم علشان ما اطولش عليكم الوصفه هى كشك الجمبرى و هى اكلة مصرية اسكندرانيه المقادير كيلو جمبرى من الحجم المتوسط معسول كويس 2 بصلة مقطعه صغير 2 حبة طماطم مقطعه صغير 3 فص ثوم مفرى( حسب الرغبه) ملح - فلفل اسود مطحون- كمون مطحون 2 ملعقه كبيرة زيت واحد و نصف كوب عصير طماطم طازجه قطعة عجين خامر بحجم البيضتان الطريقة يغسل الجمبرى جيدا و يقطع عليه بصلة و الطماطم و يتبل بملح و فلفل و كمون و يشوح على النار لمدة 8 دقائق ثم نضيف له مقدار 3 أكواب من الماء لعمل شوربة ثم نتركه على النار بعد تغطية الاناء ليسلق نصف سلقه. بعد النضج نصفى الشوربة و نحتفظ بها جانبا و نقشر الجمبرى نبدأ بتحضير الكشك.. نأخذ البصله الثانية و نقطعها جوانح أو حسب ذوقك و نضعها على النار فى طاجن الفرن و نشوحها حتى تقرب من اللون الأصفر الفاتح ثم نضيف اليها عصير الطماطم و نتركها تغلى لدقائق ثم نضيف لها الثوم المفرى مع الفلفل و الكمون و الملح و لكن انتبهى حتى لا تصبح مالحه زياده عن اللازم و نضيف اليها بعض من الشوربة و نتركها تغلى حتى تسبك قليلا ..الخطوة القادمة نقوم بتذويب العجين فى قليل من الشوربه ليصبح مثل البشاميل فى الثقل ثم نضيف الجمبرى المقشر و الصلصه المكونه من العجين اللى الطماطم المسبكه اللى على النار و نتركها تغلى حتى تنشف الماء و يصبح سمك الصلصة ثخين ثم نضعها فى فرن تحت الشوايه حتى يحمر الوجه و نزينها ببصل محمر على الوجه و تقدم ساخنه المصدر اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب 'fr ,gh hg` H;gm lwvdm hs;k]vhkdi fpji lwvdm hs;k]vhkdi |
الكلمات الدليلية (Tags) |
أكلة, مصرية, اسكندرانيه, بحته |
| |