LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
طريقة اكلات شهية من المطبخ المصرى أكله شعبيه شهيره الممبار المحشى من المطبخ المصرى أكله شعبيه شهيره الممبار المحشى أكلات بالصور, أكلات خفيفة, أكلات خليجية,أكلات رمضان, , أكلات شعبية, أكلات شهية, أكلات عربية, أكلات مصرية,أكلات مغربية, ,الأسماك, الدجاج, اللحوم,أشهى المأكولات ,وجبات سريعة , .ماكولات شرقيه , مأكولات غربيه ,اطباق شهيه ، اطباق عربيه، اكلات عربيه ، اكلات رمضانيه ، اكلات بحريه من المطبخ المصرى أكلة شعبية شهيرة الممبار المحشى المقادير: كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخل فى حالة الممبار الضانى يفضل أضافة ربع كيلو جرام من اللحم المفروم 2 كيلو أرز مصرى مغسول وغير منقوع لتر عصير طماطم أو تبشر ناعم حزمه من كل من البقدونس و الشبت و الكسبرة الخضراء بصله كبيره مقطعه ناعم ممكن أضافة فلفل أخضر حار زيت ملح حسب الحاجه \ ملعقة صغيرة فلفل أسمر \ ربع ملعقة صغيرة كمون شطه حسب الرغبه \ بهارات محشى \ ربع ملعقة صغيرة كارى \ ربع ملعقة صغيرة جنزبيل الطريقة : نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف طبعا ده جزء من الممبار نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء مهمه الخطوه دى علشان التحمير نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد وده شكله النهائى وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل وبالهناء والشفاء مع حبى وتقديرى أختكم فى الله اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب 'vdrm h;ghj aidm lk hgl'fo hglwvn H;gi aufdi aidvi hgllfhv hglpan hglwvn H;gi aufdi aidvi hgllfhv |
الكلمات الدليلية (Tags) |
المطبخ, المصرى, أكله, شعبيه, شهيره, الممبار, المحشى |
| |