LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
مقادير وطريقة اكله جديدة طريقه عمل صينيه بالبطاطا في الفرن السلام عليكم هلا ب اخواتي واخواني جبت لكم طريقة عمل صينية البطاطا قبل المقادير أحبائى فى حاجة مهمة جدا أولا :البطاطا دى جميلة جدا , ومفيدة جدا , وأقتصادية جدا فى الظروف اللطيفة اللى إحنا بنعيشها ثانياّ :كثير من السيدات تسلق البطاطا قبل عملها صينية , أو تشويها فى الفرن . اولا : اذا سُلقت البطاطا ضاعت كل قيمتها الغذائية فى ماء السلق ثانيا : هتفقد كل السكريات الموجودة بها ( لآن البطاطا الحمراء ) سبحان الله خالقها أوجد لنا السكر بها سكر طبيعى . ليه بقا تضيعيه طيب ما كدة هتاخذ سكر كتير أما فى حالة شويها فتأخذ وقت كبير جدا طيب نعمل ايه يعنى ؟؟؟ نجيب ورق أبيض أو شفاف( ورق الزبدة ) ونفرشه فى الحلة وعلى الحواف ونغسل البطاطا جيدا وتوضع مبللة على الورق ( وبس ) بدون أضافة ماء ونهدى النار جدا على أصغر عين عندك وعلى صاجة(شياطه)من تحت الحله , وتقفل جيدا وتسوى هكذا على البخار. كل لما تشعرى أنها هتنشف .. نديها بأيدك بشوية ميه ( بقول ندِيها ) مش غرقيها معايا ولا سرحتوا منى هتلاقيها استوت وبقت زبدة بعد نصف ساعة نقول المقادير : 2 كيلو بطاطا 2 بيضة فانيليا 3 ملعقة سمن او زبده سكر حسب الرغبة هنا بعد ماسلقت البطاطا بالطريقة السابقة بعد تقشيرها بعد وضع كل المقادير عليها بعد هرسهم مع بعض ضعيها فى صينية متوسطة الحجم بعد خروجها من الفرن بألف هنا تحيات شيمــــــــــــــو اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب lrh]dv ,'vdrm h;gi []d]m 'vdri ulg wdkdi fhgf'h'h td hgtvk wdkdi fhgf'h'h |
الكلمات الدليلية (Tags) |
طريقه, صينيه, بالبطاطا, الفرن |
| |