صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 18,864
افتراضي طريقة وجبات ولا اطعم سمبوسة,سمبوسة لطيفة مسعود,حشوة السمبوسة,طريقة قلي السمبوسة,مخبوزات بالصور,سمبوسةرمضان




طريقة وجبات ولا اطعم
 سمبوسة,سمبوسة لطيفة مسعود,حشوة السمبوسة,طريقة قلي السمبوسة,مخبوزات بالصور,سمبوسةرمضانطريقة وجبات ولا اطعم
 سمبوسة,سمبوسة لطيفة مسعود,حشوة السمبوسة,طريقة قلي السمبوسة,مخبوزات بالصور,سمبوسةرمضانطريقة وجبات ولا اطعم
 سمبوسة,سمبوسة لطيفة مسعود,حشوة السمبوسة,طريقة قلي السمبوسة,مخبوزات بالصور,سمبوسةرمضان



سمبوسة,سمبوسة لطيفة مسعود,حشوة السمبوسة,
طريقة قلي السمبوسة,مخبوزات بالصور,
سمبوسةرمضان ,حشوة السمبوسة, سمبوسة بالصور
مخبوزات رمضانية ,عجائن رمضان صور




مقادير عجينة السمبوسة :
لكل 2 كوباية دقيقة مخبوزات
1معلقة طعام نشا ذرة
ربع معلقة صغيرة ملح
ربع كوباية زيت نباتي


في الفود بروسيسر او اعجنيها بايديك بنفس التكنيك حنظيف الدقيق والنشا والملح والزيت النباتي ونشغل المكنة عليهم ولو حتعمليهم بايديك يبقى حتبسيهم زي ما بنبس عجينة الكحك.


حيبقى ده شكلهم زي الرمل المبلول شوية

هنا صورة أقرب

حبدأ نضيف شوية ماية مع العجن المستمر لحد ما العجينة تلم . طبعاً مقدار المية راجع لنوع الدقيق بس لو حتستخدمي دقيق فاخر الكوبايتين دقيق مش حياخدو أكتر من 3/4 كوباية ماية أو أقل شوية .

وده شكلهم بعد العجين بتبقى عندنا عجينة ملساء وناعمة وطرية بس متماسكة زي كدة

ولازم نستمر في العجن لحد ما تبقى عندنا بتشد كدة من غير ما تتقطع

حنلم العجينة على شكل كورة ونرش الدقيق عليها ونحطها في وعاء ونغطيها بالنايلون بشكل كويس علشان ما تنشفش.

نسيب عجينة السمبوسة ترتاح على الاقل ساعتين لو مستعجلة عليها وممكن ليوم كامل . وممكن تعمليها وتسيبها في الثلاجة لتاني يوم مافيش مشاكل . لكن ما تزدش مدة احتفاظها في الثلاجة عن 4أيام .

طبعاً أهم حاجة بعد العجين هو الحشو . ودي حرية شخصية راجعة ليكي احشيها بالي تحبيه انتي وأسرتك بس بالنسبة ليا أروع حشوتين للسمبوسة في الوجود هما (اللحمة المفرومة المعصجة والجبنة البيضا المخلوطة مع بقدونس ونعناع مهما أوصف مش حلاقي حاجة توفيهم حقهم .

وفيه حشوه كمان جربتها بس طلعت رائعة
واعتمدها عندي وهي جبنة مزاريلا وجزر
مبشور وفلفل بارد متقطع شرائح رفيعة جداً
واتأكدي من الملح علشان المزاريلا بيبقى
ملحها خفيف . وعلى فكرة أساس
السمبوسة هي حشوة البصل وهي حشوة هندية ما أقدرش أوصف لكم جمالها ولازم باذن
الله حنفذها و أضفيها على موضوعي
ده لاني السمبوسة لا تكمل غير بالحشوة دي .


ودي حشوة الجبنة المزاريلا والجزر والفلفل لما بقت جاهزة .



كدة عجينة السمبوسة بقت جاهزة بعد ما ارتاحت بشكل كويس مدة ساعتين وممكن أكتر كمان






حنحتاج بالأضافة للحشوات الي عندنا شوية دقيق لرش العجينة ونشابة .






وحنحتاج كمان لقطاعات السمبوسة وممكن ببساطة تعمليها بقطاعت البيتزا على شكل مربعات مافيش مشاكل حسب المتوفر عندك او حتى بالكوباية .






وحنحتاج لصواني مرشوشة بالدقيق







بإسم الله نبدأ :
نفرد العجينة بسمك لا تخين ولا رفيع يبقى كويس علشان ما تنسيش حتبقى طبقتين وبينهم حشوة علشان ماتبقاش كلها من جوة عجين.






الفتوكات الي في الخليج حتلاقو القطاعات دول في محلات المواعين العادية او المولات متوفرة في كل مكان تقريباً . وفكرتها انك تاخدي حتة عجينة بنفس مقاسها







وحتحطيها بالصورة دي على قطاعة السمبوسة








وترصي الحشوات بتاعتك وتغطيها بحتة عجينة تانية بالشكل ده







وتدوسي علشها بالنشابة علشان تقفل الحواف كويس وتدينا شكل المثلثات دي







ودي صورة أقرب ليها واتأدي من انها مقفولة كويس







وده شكلها الجميل جدا بعد ما نزلت من الناحية التانية مقصوصة وجميلة والحواف مقفولة .






وبرصهم في الصواني المرشوشة بالدقيق بالصورة دي








يتبع بالجزء التاني ( سمبوسة الشيف لطيفة مسعود )


اقرأ أيضا::


'vdrm ,[fhj ,gh h'ul slf,sm



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
سمبوسةسمبوسة, لطيفة, مسعودحشوة, السمبوسةطريقة, السمبوسةمخبوزات, بالصورسمبوسةرمضان


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


طريقة وجبات ولا اطعم سمبوسة,سمبوسة لطيفة مسعود,حشوة السمبوسة,طريقة قلي السمبوسة,مخبوزات بالصور,سمبوسةرمضان

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 09:23 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO