LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| ||||
| ||||
فطير , فطير خطير شهير وبهير , فطير خفيف وسريع بالموز والتفاح فطير , فطير خطير شهير وبهير , فطير خفيف وسريع بالموز والتفاح فطير , فطير خطير شهير وبهير , فطير خفيف وسريع بالموز والتفاح فطير , فطير خطير شهير وبهير , فطير خفيف وسريع بالموز والتفاح بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمه الله وبركاته احبابي وحبيباتي الجميلات القمرات ايه رأيكم نعمل فطير النهاردة وبأكتر من طريقة وبحشوات مختلفة جدا بطريقة سهلة وسريعه ولذيييييييييذة جدا و هيكون محشى موز و تفاح و قرفة او زى ما انتى بتحبى من الفواكه المقادير 3 كوب دقيق (بيعمل 6 فطاير صغيرة ) رشة ملح 2 معلقة كبيرة سكر ماء دافء للعجن حوالى (كوب بس ممكن يزيد او يقل على حسب نوع الدقيق زيت مع زبدة سايحة لدهن طبقات العجين الحشو *قرفة مع سكر *موز مقطع ترنشات مع رشة قرفة (القرفة هنا اختيارى) *تفاحة كبيرة مقشرة و متقطعة و هنحطها على النار مع معلقتين سكر و معلقة قرفة و نقلب لحد المية او الصوص اللى فيها يروح و تكون زى المربى تقريبا *و ممكن مكسرات سودانى و زبيب و جوز هند الطريقة **هنحط الدقيق مع الملح مع السكر مع الميه و نعجن كويس حوالى 10دقايق لحد مع تكون العجينة مطاطية ملساء و مش بتلزق فى ايدك. *و هنسبها ترتح 10 دقايق ( ممكن تستغنى عن الخطوة دى) *هنكور العجين على حسب الحجم اللى انتى عايزاه و نجيب طبق او صنية مدهونة زيت و نرص كور العجين فيها ويكون كور العجين كمان متغلفة · بعد ما رتاحت هتجيبى السطح اللى هتفردى فيها العجين و تدهنيه زيت عشان تتفرد معاكى بسهوله (( انا هنا فردتهاو دهنتها بالزيت و الزبدة و بعدين اخدت الجنب اليمين و تنيته او طبقته و اخدت الجنب الشمال و تنيته و بعدين حطيت الموز مع رشة القرفة و بعدين تنيت او طبقت جمب و دهنته و بعدين جبت الجمب التانى و طبقته عليه بالشكل ده و دهنت وشه كمان اما بالنسبة لحشو التفاح و القرفة فاختلاف بسيط فى انه انا هنا فردتها خالص و بعدين حطيت التفاح فى النص عشان اقفل كل جوانب العجينه عليه عشان اضمن انه لو فى صوص هيطلع من اثناء طهيه ميطلعش فى الصنيه و يحرقها و يحرق الفطير و هنا حشوة القرفة مع السكر ** و بعدين اكمل تطبيقه او تنيه و مننساش ندهن بين كل طبقة والتانية عادى لحد ما يبقى بالشكل ده ** هنجيب صنيه و هندهنا زيت بس و هنحطها تسخن على البوتجاز على نار متوسطة حوالى 3 دقايق و بعدين اهدى النار خالص و احط الفطير بتاعى و لما يحمر من تحت اقلبه على الناحية التانية لحد ما يحمر ** و بعدين تغطيه شويه عشان مينشفشى منك و ممكن لو تحبى تحطى عليه شيرة او شربات يكون بارد طبعا و الفطير سخن و تغطى علاطول و ممكن ترشى عليه سكر بودة عند اكله مباشرة او لو مش هتكليه فى وقتهايبقى تحطى عليه سكر بودرة لما يبرد و ممكن متحطيش عليه لا شربات و لا سكر بودة و يتاكل كده شوفى بقى الفطير بحشوة الموز ...الله عليه و الموز سايح مع القرفة مممممم و هنا بحشوة التفاح ملحقتش اصور اللى بالقرفة لان ابو يحيى قام بالواجب علااااااااطووووووووول ههههههههههه انا عجبنى الموز جدااااا كان سايح كدا جوا الفطيرة و عامل شغل و كلتها و هى سخنة من غير شربات و لا سكر و ابو يحيى عجبته حشوة القرفة بالسكر و يحيى مازن اعجبو جداااابحشوة التفاح و انا رشيت عليه سكر بودرة و ياااارب يعجبكوا انتو كمان وان شاء الله قريب هنزل الفطير الحلوبالكاسترد احبكم فى الله اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب t'dv < o'dv aidv ,fidv otdt ,svdu fhgl,. ,hgjthp ,fidv ,svdu fhgl,.
__________________ لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين |
الكلمات الدليلية (Tags) |
والتفاح, وبهير, وسريع, بالموز, خطير, خفيف, شهير, فطير |
| |