LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
من مطبخي طريقة اشهى أطباق بالصور الكشك الاسكندرانى الكشك دة لالى مايغرفهوش محدش فى مصر بيعملة غير الاسكندرانية بس بجد اكتر من رائع و بينفع جنب الاكلات البحرية من اسماك و جمبرى و كابوريا و بيعتبر اكلة متكاملة فى حد ذاتة و الوصفة دية من مطبخ جدتى الله يديها الصحة و يخليهالى و طبعا عشان كدة حتلاقوا المقادير كلها بالبركة زى ما كانوا بيطبخوا زمان يعنى مافيش مقادير محددة الكمية المقادير: طماطم (عصير) جمبرى مقشر بصل مفرى توم مفرى مع الملح و الشطة زيت لتحمير البصل عجينة عيش بلدى( دقيق و خميرة بيرة و ماء ) الطريقة: اول حاجة اعجن العيش مقدار رغيف صغير و اتركة يخمر زيادة عن الازم ممكن اعجنة قبل الاعداد ب3 ساعات ابدا بوضع الزيت ع النار و احمر البصل زى بصلة الكشرى و اخليها مقرمشة و انشلها من الزيت و اتركها لانها حتتحط ع الوش 0 استعمل نفس الزيت و احط فية الطماطم و اتركها تغلى و احط التوم المفرى مع الملح و الشطة و بعدها اغسل الجمبرى و احطه و اسيبهم على نار هادية لغاية ما الجمبرى يستوى ابدأ بتسيل الرغيف الخمران احط علية ماء و اسيبة يسيل و اصفية من الكلاكيع و زود منة على الجمبرى و اقلب بحرص زى البودنج لغاية نا يتخن اطفى النار و اصبة فى اطباق و ارش علية البصل المحمر . و بالف هنا و شفا اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب lk l'fod 'vdrm hain H'fhr fhgw,v hg;a; hghs;k]vhkn |
الكلمات الدليلية (Tags) |
الكشك, الاسكندرانى |
| |