| LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
حلويات ولا اطيب لقمة القاضى يا سلااام. طريقة العمل . المقادير . طريقة التقديك . لقمة القاضى بالسكر . حلويات ولا اطيب لقمة القاضى يا سلااام. طريقة العمل . المقادير . طريقة التقديك . لقمة القاضى بالسكر . لقمة القاضى بالسمسم المقادير 1 كوب دقيق منخول 1 ملعقه كبيره حليب بودره ذرة ملح 1 ملعقه كبيره سكر بودره 1/2 ملعقه صغيره خميره 1 بطاطس مسلوقه و مهروسه ناعم ماء دافئ للعجن شيره ( 2 كوب سكر + 1 كوب ماء + عصير نصف ليمونه صغيره كلها علي النار و تقلب حتي تغلي ثم نضع القليل من الفانيليا و تترك لتغلي لمدة 10 دقائق ثم تترك لتبرد بالثلاجه) الطريقه نضع علي الخميره القليل من السكر و الماء الدافئ و تترك لتخمر لمدة 10 دقائق نضع الدقيق و الملح و الحليب و السكر البودره و تقلب ثم نضع البطاطس و تفرك بالأصابع لتوزيعها في الدقيق كله ثم نضع الخميره اللي خمرناها مسبقا و نعجن بالماء الدافئ لغاية ما تحصلي علي عجينه لينه غير متماسكه و غير سائله و كل ما تعجني فيها يكون أحسن و ده شكل العجينه قبل التخمير صور لقمة القاضى ياسلالالالالالالالالالالام في فتكات و تترك لتخمر لمدة 1/2 1 ساعه تقريبا أو حتي يتضاعف حجمها و دي صورة العجينه بعد التخمير صور لقمة القاضى ياسلالالالالالالالالالالام في فتكات نسخن الزيت و نخلي النار هادئه و نشكلها باليد نضغط علي العجين باليد اليسري و نأخذ العجينه بالملعقه الصغيره و نسقطها بالزيت ( و يجب تغميس الملعقه بالزيت حتي لا تلتصق بها العجين أثناء تشكيل اللقيمات) صور لقمة القاضى ياسلالالالالالالالالالالام في فتكات و تفضلي تقلبي باستمرار حتي تحمر من جميع الجهات و تنشل من الزيت و نضعها في القطر أو الشيره البارده ( و يجب أن تكون الشيره تقيله حتي تطلع اللقيمات مقرمشه) و دي صورة اللقيمات و هنا رشتها بالسمسم(ممكن ترش بجوز الهند أو الفستق المجروش) حسب الرغب اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب pg,dhj ,gh h'df grlm hgrhqn dh sghhhl> 'vdrm hgulg > hglrh]dv hgjr]d; fhgs;v hgrhqn |
الكلمات الدليلية (Tags) |
لقمة, القاضى, سلااام, طريقة, العمل, المقادير, طريقة, التقديك, لقمة, القاضى, بالسكر |
| |