صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

وصفات شعبيه المسقعه بالحمه المفرومه

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 7,977
افتراضي وصفات شعبيه المسقعه بالحمه المفرومه




وصفات شعبيه
 المسقعه بالحمه المفرومهوصفات شعبيه
 المسقعه بالحمه المفرومهوصفات شعبيه
 المسقعه بالحمه المفرومه



لو بتدورى على أفضل طريقة لـ المسقعة باللحم المفروم أقدم لكى طريقتى الخاصة

جربيها ومش هتندمى هتعجب كل أفراد أسرتك

وعلى ضمانتى….



المقادير

1 كيلو باذنجان رومى

2/1 كيلو فلفل أخضر رومى

2/1 كيلو لحم مفروم

4/1 كيلو طماطم

2 حبة بصل مفروم ناعم

مكعب مرقة دجاج

2 ملعقة سمن

ملح وفلفل أسود وشطة حمراء

زيت للقلى



المسقعة باللحمة المفرومة من مطبخ “وصفات أكل عربية”
المسقعة باللحمة المفرومة من مطبخ “وصفات أكل عربية”
طريقة التحضير

أولا قشرى الباذنجان دوائر وضعيه فى الماء والملح حتى لا يتغير لونه

ثم قطعى الفلفل الأخضر الى شرائح بالطول

وقطعى الطماطم الى مكعبات صغيرة وضعيها جانبا

*تحضير الصلصة

خذى نصف كمية البصل وحمريها على النار مع ملعقة السمن الى أن يذبل ضيفى 4/1 كمية الفلفل الأخضر وقلبيه مع البصل حتى يتغير لونه قليلا قومى بإضافة مكعبات الطماطم وقلبيهم مع البصل والفلفل الأخضر ثم ضيفى القليل من الماء ومكعب المرقة والملح والفلفل “مع مراعاة ان المرقة بها ملح”

اتركى الصلصة تتسبك وبعد ذلك اتركيها جانبا.

*تحضير اللحمة المفرومة

قومى بإحضار مقلاة وضيفى اليها ملعقة السمن ثم باقى كمية البصل وقلبيه الى ان يذبل ضيفى اللحمة المفرومة وقلبيه جيدا مع اضافة الملح والفلفل والشطة الحمراء “حسب الرغبة”

بعد تمام نضج اللحمة اتركيها جانبا

*تحضير الباذنجان

صفى الباذنجان جيدا من الماء والملح

اقلى الباذنجان فى الزيت الساخن وقلبيه الى ان يأخذ لونا ذهبيا انقليه فى مصفاة حتى تتخلصى من الزيت الزائد أو مناديل مطبخ

ثم اقلى الفلفل الأخضر مع مراعاة عدم احتراقه مجرد أن يذبل وانقليه على المناديل الورقية الخاصة بالمطبخ

*الآن انتى جاهزة لتحضير المسقعة

قومى باحضار قالب بايركس

رصى طبقة من الباذنجان

ثم رصى فوقه طبقة من الفلفل

ثم طبقة من اللحم المفروم

وطبقة أخرى من الباذنجان والفلفل

وأخيرا قومى بإضافة الصلصة على الوجه

ادخلى القالب للفرن حتى يأخذ لوناً ذهبياً رائعاً

واخرجيه وقدميه ساخن

وبالصحة والهنا,,,,


اقرأ أيضا::


,wthj aufdi hglsrui fhgpli hgltv,li fhgpli



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
المسقعه, بالحمه, المفرومه


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


وصفات شعبيه المسقعه بالحمه المفرومه

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 08:02 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO