صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

طبخة ولا اطعم اكلة كتير سمك محشي ،سمك محشي طعمها بيجنن

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 7,965
افتراضي طبخة ولا اطعم اكلة كتير سمك محشي ،سمك محشي طعمها بيجنن




طبخة ولا اطعم اكلة كتير سمك محشي ،سمك محشي طعمها بيجننطبخة ولا اطعم اكلة كتير سمك محشي ،سمك محشي طعمها بيجننطبخة ولا اطعم اكلة كتير سمك محشي ،سمك محشي طعمها بيجنن



سمك محشي على الطريقة الصينية




قائمة المكونات :


1 ½ كجم سمكة قاروص، منظفة من الداخل و تزال سلسلة الظهر و معها كل الشوك

¾ ملعقة صغيرة ملعقة ص من كل من الكركم و الفلفل الأحمر الحار

1 ¼ ملعقة صغيرة ملعقة ص ملح

1 ½ ملعقة صغيرة ملعقة ص سمن أو ..دة

2 ملعقة ك ..يب و كاجو

2/3 كوب زيت نباتي 4 كوب بصل، حلقات رفيعة

1 ملعقة ك من كل من ثوم و جن..يل، مفروم ناعما

2 فلفل أخضر حار، مقسوم طوليا

4 ملعقة ص ك..رة 1 ملعقة ص كمون

½ ملعقة ص جارام ماسالا 1 كوب طماطم، مكعبات

1 ملعقة ص عصير ليمون

¼ كوب chopped fresh cilantro or

coriander

¼ كوب من كل من نعناع و ك..رة خضراء،

المزيد للتجميل النهائى

½ ملعقة ص سكر


طريقة العمل :

تزال الأس و الذيل من السمكة ( يمكن استخدامهم لعمل مرق او حساء سمك شهى). تمسح السمكة من الداخل و الخارج بالقليل من البهارات و تترك لمدة 15 دقيقة.

في مقلاة صغيرة، يسخن السمن علي حرارة متوسطة و تحمص الكاجو وبعدها ال..يب.

في مقلاة واسعة يسخن ثلث كوب زيت ويقلى البصل حتي يصبح بنيا عند الأطراف و يضاف بعدها الثوم والجن..يل و الفلفل لمدة دقيقة و تضاف باقى البهارات و المكونات كلها (فيما عدا السمكة) و يشوح الكل حتي يتحول الى خليط سميك، يمكن اضافة القليل من الماء لإبقاء الخليط نديا. يرفع من الحرارة.

تفتح السمكة و تحشى بثلث خلطة البصل و تقفل ثانيا. تسخن ملعقة كبيرة زيت و توضع السمكة بالمقلاة و تطهى مغطاة علي حرارة متوسطة حتي تتلون جيدا من الأسفل حوالى 10 دقائق ثم تقلب بحرص علي الوجه الأخر و لمدة 10 دقائق أخرى. تنقل بحرص لطبق التقديم و تغطى بباقى خلطة البصل الدافئة و الكاجو و ال..يب والأعشاب و تقدم فورا.


اقرأ أيضا::


'fom ,gh h'ul h;gm ;jdv sl; lpad Ksl; 'ulih fd[kk



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
اكلة, كتير, محشي, ،سمك, محشي, طعمها, بيجنن


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


طبخة ولا اطعم اكلة كتير سمك محشي ،سمك محشي طعمها بيجنن

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 01:15 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO