LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
مقادير وطريقة الذ طبخة المجدره على الطريقة الشاميه - بالصور المقادير 2كاس عدس اسود حبة كبيرة 4كاسات رز ابيض بسمتي بنجابي المهيدب يغسل قبل الطبخ بساعة 6بصلات مقطقة طويل سمن فارم او المفضل عندك ملح زيت فلفل اسود الطريقة -نحط العدس علي النار بعد غسلة مع شوية زيت وملح ونخلية يغلي لمدة 5 دقايق وبعدها نقصر علية النار ونخلية يطبخ علي نار هادية لمدة ساعة الاربع لين ينضج نص سواء 2- نحمس البصل مع شوية زيت ونخلية لين يحمر او لين يقرمش علي حسب الرغبة 3-نرفع البصل من الزيت في صحن بدون منديل ونخلي الزيت الباقي في نفس المقلي مانكبة -نكب الرز علي العدس وبنفس الماء الي انطبخ فية العدس عشان يصير لون الرز نفس لون العدس ونضيف الفلفل الأسود ونضبط الملح كله حسب الرغبة - نحمي باقي الزيت الي حمسنا فية البصل علي النار مع ملعقة كبيرة سمن لين يبدأ يتبخر شوي (مش يحترق) يتبخر شووووووووووووي 6- في الوقت الي الرز يبدا يشرب ماء العدس علي الاخير قبل مانهدي النا نصب الزيت الحامي علي الرز وابعدي شوي عن القدر عشان ماتحترقين -نقصر علي طول علي النار 8- بعد ربع ساعة تقريبا نقلب المجدرة بالصحن ونظيف علية البصل المحمر وفلفل اسود وبالعافية أتمني ان الطريقة واضحة واتمني انها تعجبكم وصحة وعافية منقووول لعويناتكم.. :dshf: اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب lrh]dv ,'vdrm hg` 'fom hgl[]vi ugn hg'vdrm hgahldi - fhgw,v hg'vdrm hgahldi |
الكلمات الدليلية (Tags) |
المجدره, الطريقة, الشاميه, بالصور |
| |