صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

مطبخي سر سعادتي بط محشي فريك ، اشهى بط محشي فريك

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 7,948
افتراضي مطبخي سر سعادتي بط محشي فريك ، اشهى بط محشي فريك




مطبخي سر سعادتي بط محشي فريك اشهى بط محشي فريكمطبخي سر سعادتي بط محشي فريك اشهى بط محشي فريكمطبخي سر سعادتي بط محشي فريك اشهى بط محشي فريك



هلا حبيباتى اليكم أكله شهيه ولذيذه يارب تعجبكم





البط من الأطباق المشهورة جداً في المطبخ المصري واللي كل المصريين بيحرصوا على وجوده على مائدة الإفطار في أول يوم رمضان، وفيه أكتر من طريقة لعمل البط بس إحنا النهارده اخترنا لك الطريقة دي...

المقادير:

1/2 كيلو فريك1 حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة جداً2 معلقة كبيرة زبدة3 معالق كبيرة زيت عباد الشمس3 بصلات مقطعة قطع صغيرة3 حبات بطاطس مقطعة قطع صغيرةملح وفلفل وبهارات3 بصلات مقطعة شرائحورق لاورا3 أكواب مية دافيةكوب كبير دقيقعصير ليمونة

الطريقة:
1- هاتي الفريك واغسليه كويس وبعد كده حطيه في المصفاة.

2- هاتي حلة وحطي فيها الزبدة والزيت وحطيهم على النار لغاية ما يسخنوا، وبعد كده ضيفي إليهم الفريك مع التقليب المستمر لغاية ما الفريك لونه يبقى ذهبي.

3- لما تلاقي إن الفريك لونه بقى ذهبي ضيفي إليه الطماطم المبشورة والبصل والبطاطس والملح والفلفل والبهارات، وشوحيهم على النار لمدة 10 دقائق مع التقليب المستمر بس خدي بالك إن النار تكون هادية.

4- هاتي البطة ونظفيها كويس من جوه ومن بره واغسليها بالمية وبالملح والدقيق والليمون وبعد كده اغسليها بالمية وبعدين حطيها في المصفاة علشان تصفي كل المية اللي فيها.

5- بعد كده هاتي شوكة واغرسيها في جسم البطة في أماكن مختلفة بعد كده ادهني قلب البطة بالملح والفلفل وابدئي في حشو قلبها بخلطة الفريك.

6- هاتي صينية الفرن وادهنيها سمنة وحطي فيها شرائح البصل المتبل بالملح والفلفل وورق اللاورا، وحطي عليهم البطة ورشي الملح والفلفل والبهارات على سطح البطة.

7- لو لقيتي إن فيه فريك باقي منك ممكن إنك تحطيه في ورق فويل وتلفيه كويس وتحطيه في صينية الفرن مع البطة.

8- ضيفي إلى الصينية كوباية مية دافية وغطي الصينية بالورق الفويل ودخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة ساعة ونص.

9- بعد مرور الساعة ونص خرجي الصينية وشيلي من عليها الورق الفويل وسيبيها في الفرن لمدة نص ساعة كمان علشان وشها يحمر.

10- بعد مرور النص ساعة خرجيها وحطيها في طبق التقديم وزيني الطبق من على الأطراف بالبطاطس.




بالهنا والشفا


اقرأ أيضا::


l'fod sv suh]jd f' lpad tvd; K hain



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
محشي, فريك, اشهى, محشي, فريك


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


مطبخي سر سعادتي بط محشي فريك ، اشهى بط محشي فريك

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 07:53 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO